1487448113 netrezvyj voditelКам’янка-Бузький районний суд на три роки ув’язнив 49-річного водія, який перебуваючи нетверезим за кермом на смерть збив чоловіка на інвалідному візку і втік з місця ДТП. Такий вирок винесла 17 квітня суддя Кам’янка-Бузького райсуду Іванна Бакай.ДТП трапилась 17 жовтня 2018 року, пише Zaxid.net

За матеріалами справи, нетверезий 49-річний водій автомобіля Renault Safrane Руслан Хомюк рухаючись дорогою Кам’янка-Бузька–Великосілки збив 63-річного чоловіка з ампутованими ногами, що їхав узбіччям на інвалідному візку. Після зіткнення водій одразу покинув місце ДТП і не намагався допомогти постраждалому. Від отриманих травм 63-річний чоловік з інвалідністю через два дні після ДТП помер в лікарні.

Руслана Хомюка через кілька годин після аварії розшукали поліцейські. Тест на драгері показав вміст алкоголю у крові чоловіка 2,2 проміле, що в 11 разів перевищує норму.

У судовому засіданні 17 квітня Руслан Хомюк розповів, що у день ДТП випив близько 0,5 л горілки і їхав зі швидкістю 90 км/год. Він зізнався у тому, що збив людину на візку і втік з місця ДТП. За словами Хомюка, він повів себе таким чином через шоковий стан.

Син загиблого чоловіка заявив у суді, що Хомюк виплатив його родині 60 тис. грн, і він не має до чоловіка претензій. Він також попросив призначили Хомюку умовне покарання.Кам’янка-Бузький районний суд визнав Руслана Хомина винним за ч. 2 ст. 286 ККУ (порушення правил безпеки дорожнього руху, які спричинили смерть поетрпілого) і позбавив його волі на 3 роки. Термін відбування покарання рахуватиметься чоловіку з 20 жовтня 2018 року – з дня, коли його взяли під варту. Окрім того, чоловіка позбавили водійських прав на три роки.

Додамо, що ще 19 червня Кам’янка-Бузький райсуд виніс постанову на Руслана Хомина, оштрафувавши його за перебування за кермом у нетверезому стані на 10,2 тис. грн та позбавив його водійських прав на рік.