4545678683Впродовж першого кварталу у Львові нарахували 5 292 особи без офіційного працевлаштування. Про це йдеться у відповіді на запит до обласного центру зайнятості, пише Львівський портал.

Як зазначається, у Львові найбільша кількість безробітних, яким надавалися соціальні послуги центрами зайнятості у січні-квітні, а саме – 5 292 особи. Далі Самбірський район – 1 314 осіб, Старосамбірський район – 1 219 осіб та Стрийський район – 1 075 осіб.

«З роками кількість безробітних у Львові зменшується. А сама проблема безробіття виникає через дисбаланс між попитом та робочою силою», – розповіла у коментарі Львівському порталу начальниця відділу статистики Ольга Федик.

У повідомленні також зазначили, що досить високий відсоток безробітних мають вищу освіту.

«Із загальної кількості безробітних, яким надавалися соціальні послуги у центрах зайнятості у січні-квітні 60,6% (13 765 осіб) мали вищу освіту. У Львові цей відсоток становить 87,3%», – йдеться у повідомленні.

У процесі пошуку нової роботи людина може перепрофілюватися, тобто освоїти іншу професію. Професійне навчання безробітних організовується на замовлення роботодавців або для самозайнятості та здійснюється у професійно-технічних та вищих навчальних закладах, у навчальних закладах державної служби зайнятості, у тому числі у Львівському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості.

У центрі зайнятості пропонують освоїти такі професії: фермер, електрогазозварник, монтажник санітарно-технічних систем і устаткування, оператор котельні, машиніст (кочегар) котельні, продавець продовольчих та непродовольчих товарів, касир, водій трамвая та тролейбуса, тракторист-машиніста , маляр, перукар, візажист, охоронник, кухар, кондитер, бармен та інші робітничі професії.

Професійне навчання зареєстрованих безробітних проводиться за рахунок коштів Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття.

Безробіття серед молоді на Львівщині зменшилося на 20%, а відтак становить 37%.