0932475549354739До 15 липня ЛКП «Лев» закривають на карантин. Як повідомила директор комунального підприємства Оксана Кошак, згідно з чинним законодавством України, зокрема інструкції щодо боротьби з поширенням сказу, ЛКП «Лев» 60 днів перебуватиме на карантині, з огляду на нещодавній випадок перебування на території підприємства інфікованої собаки.

Натомість власників собаки, у якого було виявлено сказ, розшукують і просять усіх, кому відома будь-яка інформація, обов’язково повідомити, щоб уберегти цих людей від небезпеки можливого зараження. А усіх власників домашніх тварин закликають провакцинувати своїх улюбленців від сказу.

«Від сьогодні і до 15 липня, терміном на 60 днів, ЛКП «Лев» закривається на карантин, як того вимагає законодавство України, зокрема інструкція щодо боротьби з поширенням сказу. Цих 60 днів не буде змоги ні завозити ні вивозити тварин на підприємство. Усі тварини, які у нас були — собаки і коти, залишаються під наглядом наших ветеринарів.

Карантин робимо, щоб переконатися, що не відбулося перехресного зараження інших тварин цим захворюванням. Всі тварини, які були на підприємстві не контактували з цим собакою, але все одно, щоб виключити таку можливість, треба обов’язково перетримати 60 днів на карантині.

Проте, ми не залишаємо місто, і будемо надаватимемо допомогу, якщо десь будуть зафіксовані випади покусу. Таких тварин наш екіпаж буде транспортувати в державну ветеринарну клініку, яка знаходиться на вул. Промислова, 9. Про всі такі випадки слід повідомляти цю клініку. Також зараз ми будемо активно співпрацювати з Держпродспоживслужбою. Проте, поки не відомо, де та у кого тварина проживала до цього. Тому важливо розшукати власників собаки, щоб уберегти цих людей від небезпеки можливого зараження", — розповіла Оксана Кошак.

За її словами, коли тварина потрапляє в ЛКП «Лев», її одразу вакцинують.

«Підозрюємо, що навіть цей собака, який 21 квітня потрапив до нас, був вакцинований. Якщо в нього був вірус, то ця вакцинація спровокувала швидші прояви просування захворювання в його організмі, і тому ми це виявили», — додала посадовець.

Нагадаємо, 11 травня, було підтверджено випадок сказу у собаки за кличкою Кекс, якого 21 квітня невідомі люди передали у Домівку врятованих тварин, що знаходиться у парку «Знесіння». Цього ж дня працівники парку зробили звернення та передали тварину до ЛКП «Лев». Собака віком від одного року масою 5 кг. Коли потрапив на підприємство, був клінічно здоровим, але наляканим. 10 травня ветеринари підприємства помітили дивну поведінку та звернулися у Держпродспоживслужбу міста. Аналізи, проведені фахівцями Львівської регіональної державної лабораторії державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, підтвердили невтішний діагноз. Завдяки системним заходам безпеки та фаховим діям працівників ЛКП «Лев», собака, що був носієм сказу, упродовж всього часу перебування на підприємстві не контактував з іншими тваринами та сторонніми людьми, тож поширення захворювання не відбулося. Проте, поки не відомо де та у кого тварина проживала до цього. Точно відомо, що тварина не була вакцинована господарями. 11 травня собаку евтаназували.

В ЛКП «Лев» наголошують, згідно із чинним законодавством України, щорічна вакцинація домашніх тварин є обов’язковою. Цими діями ви убережете не лише свого улюбленця, але і людей, що вас оточують.

Господарів або людей, що контактували з твариною, чи мають інформацію про господарів Кекса, просимо зголоситися за номером 068 53−54−545.