1 1508838022 4453Виконавчий директор Українського інституту майбутнього Віктор Андрусів нагадав генпрокурору, що Портнова навіть не допитали щодо його причетності до "законів 16 січня".

Про це пише Уніан.

Генеральний прокурор Юрій Луценко спокійно відреагував на повернення до України колишнього заступника глави Адміністрації президента України Віктора Януковича Андрія Портнова, спитавши, чи у когось є докази про скоєний ним злочин. Відповідним чином генпрокурор відповів у Facebook на пост виконавчого директора Українського інституту майбутнього Віктора Андрусіва.

«Юрій Луценко, я правильно розумію, що ви все ще на посаді Генерального прокурора? І саме за вашої бездіяльності сьогодні прилетів Портнов і пішов вільно гуляти?» - запитав Андрусів.  

«А у вас є докази про скоєний ним злочин?» - відповів Луценко. Після цього Андрусів нагадав генпрокурору, що Портнова навіть не допитали щодо його причетності до «законів 16 січня, які привели до ескалації і перших смертей» на Майдані. «Юрій Луценко, я думаю, що є доказом, а що ні - встановлюєте ви і суд. Тому нормально було б щоб Портнова допитали навіть на основі наявної інформації щодо його причетності до законів 16 січня, які привели до ескалації і перших смертей. Загалом якщо б Портнов цілодобово ходив на допити - це принаймні свідчило б про вашу честь», - написав генпрокурору Андрусів. 

1 1558269342 1539

Нагадаємо, у неділю, 19 травня, колишній заступник глави Адміністрації президента України Віктора Януковича Андрій Портнов повернувся в Україну. У березні 2018 року народний депутат від фракції «Народний фронт» Андрій Левус (у 2014 році обіймав посаду заступника голови Служби безпеки України) заявив, що СБУ почала провадження стосовно Портнова за статтею «державна зрада» після заяви громадської організації «Вільні люди» про «ймовірну причетність його до анексії Криму».