dreamstime s 563Україна повинна ухвалити середньостроковий план реформування Митної та Податкової служб і автоматичну перевірку е-декларацій. Про це повідомляють Факти.

Такі умови було висунуто Україні для надання наступного траншу макрофінансової допомоги від ЄС.

Також, щоб отримати 500 млн євро довгострокової дешевої позики, наша країна має ухвалити закон, що стосується боротьби з відмиванням коштів, і закон, що стосується автоматизованих економічних операторів.

Крім того, від Україні вимагають розпочати імплементацію закону про ринок електроенергії.

До слова, раніше умовою для отримання траншу в ЄС назвали продовження співпраці України з Міжнародним валютним фондом.

Окрім того, до кінця поточного року Україна має сплати понад 5 млрд доларів за зовнішніми і внутрішніми зобов’язаннями в іноземній валюті, тому продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом є вкрай важливим. Про це сказав голова Національного банку України Яків Смолій під час зустрічі Президента України Володимира Зеленського із головою місії Міжнародного валютного фонду в Україні Роном ван Роденом та постійним представником МВФ в Україні Йостою Люнгманом.

"Продовження співпраці з МВФ є вкрай важливим для підтримки фінансової стабільності в Україні. До кінця поточного року наша держава має сплати понад 5 млрд дол. США за зовнішніми і внутрішніми зобов’язаннями в іноземній валюті", - сказав Смолій.

За його словами, обсяг міжнародних резервів України наразі становлять 19,3 млрд доларів, і цього, на думку очільника НБУ, достатньо для виконання суверенних зобов’язань.

"Разом з тим співпраця з МВФ – це також і доступ до іншого – офіційного і приватного – фінансування, а також запорука продовження структурних реформ, без яких неможливе довгострокове стійке зростання української економіки", - наголосив голова Нацбанку.