238993 1043x380Сьогодні вранці, 29 травня, близько 6:00 у с. Сілець Сокальського району, трапився обвал породи на шахті Лісова №6. Внаслідок трагедії загинули двоє гірників. Відомо, що 70 гірників вийшли на нічну зміну о 2 ночі, а вже за годину стався обвал породи. Вибуху не було. 

Поліція відкрила кримінальне провадження через порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою. Винуватцям загрожує покарання – обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років. 

Один з них – 48-річний Михайло Павлик, який пропрацював на шахті більше 10 років. У нього залишились дружина та троє неповнолітніх дітей. 

Іншим загиблим шахтарем є 22-річний Михайло Турко, місцевий мешканець села Сілець. Хлопець був неодружений та працював на шахті лише 9 місяців.

Як повідомило видання ЛМН, завуч Сілецької школи Оксана Чорна каже, Михайло завжди мав багато товаришів.

“Розумний хлопець і дуже дружелюбний. Таким його знаю зі школи, як свого учня, – каже завуч. – Він, звісно, не був відмінником, але завжди старався, вчився. Тільки добрі спогади, більше нічого сказати. Ми всі шоковані”.

 За словами місцевого священника о. Петра Якимця, юнак ще жив із батьками.

“Ви собі просто не уявляєте, наскільки це для нашого села страшна трагедія, – розповідає отець села Петро Якимець. – Ще недавно він ходив на зустріч з випускниками у школу. Тоді всі так гарно про нього говорили. Казали, такий веселий, спілкувався зі всіма, доброзичливий. У той день ще раз всіх переконав у своїй доброті. Михайло був дуже чуйним хлопчиною. А який вродливий! Високий, поставний, на личку дуже гарний. Живе з батьками і старшим братом Іваном, який вже одружений. Ще не відомо коли будемо хоронити Михайла, ніхто не підходив ще, напевно, у морг повезли тіло. Чутки просто по селі швидко ідуть, тому всі знають про трагедію”.