1 9868962 14218У разі вчасної несплати за комунальні послуги українцям будуть нараховувати пеню, однак квартири за борги по комуналці не забиратимуть.

Про це повідомив міністр соціальної політики Андрій Рева в коментарі журналістам після засідання уряду, передає кореспондент УНН.

"Стосовно пені – це відповідна норма закону. Це не рішення уряду, це рішення народних депутатів. Така пеня дійсно нараховуватиметься з 10 червня 2019 року. Вона невелика, але я розумію, наскільки неприємно людям взагалі уявляти собі, що їм будуть нараховувати якусь пеню. Ця норма буде діяти", - зазначив міністр.

При цьому він додав, що уряд врегулював питання заборгованості через донарахування газзбутами при призначенні субсидії, в результаті чого така заборгованість не враховується.

За його словами, практики ж щодо відбирання квартир в українській практиці не було.

"Що стосується можливості втрати житла. У нас є Житловий кодекс, який забороняє змінювати договір житлового найму в разі, якщо у людини є заборгованість по житлу. Що стосується Цивільного кодексу, який передбачає майнову відповідальність у разі заборгованості по житлу, то у нас немає такої практики, щоб забирали житло через суд – хіба що по банківських кредитах", - зазначив Рева.