20190603124938 3955Тимчасово виконуючий обов’язки голови Служби безпеки України Іван Баканов заявив, що його дружина має стійку проукраїнську позицію та оформлює громадянство України. Про це повідомляє Еспресо.

"Коли ми з командою ухвалювали рішення йти в політику, кожен з нас усвідомлював, що його родина, друзі, сусіди і навіть домашні тварини опиняться під суспільним мікроскопом. Був готовий до цього і я. Тому всім, хто збирається мене шантажувати близькими, відповім чітко: так не буде. Ніколи нічого не приховував і не збираюсь це робити. Моя спецперевірка не виявила жодних обмежень щодо призначення на посаду заступника голови СБУ та не виявила перешкод наданню мені допуску до державної таємниці", - йдеться в повідомленні.

За словами Баканова, отримала паспорт РФ, коли між державами "були інші відносини".

"Я одружений, ми з дружиною маємо двох синів. Старший, Артур, після навчання у військовому ліцеї ім. І. Богуна закінчив київський вищий навчальний заклад, він працює і живе окремо. Молодший - Степан, навчається в школі. Обидва українці. Моя дружина, українка, жила і навчалася у школі Кривого Рогу. Поступила у ВИШ на території Росії, під час розпаду СРСР отримала паспорт громадянки РФ. Зауважу, тоді були часи кардинально інших відносин між Україною та Росією. Натомість, з 1998р. вона живе і працює в Україні із посвідкою на постійне проживання в нашій державі, знаходиться в процесі оформлення українського громадянства. Оксана не відвідувала територію Російської федерації з 2013 року", - зауважив він.

В.о. голови СБУ наголосив, що його дружина має стійку проукраїнську позицію.

"Отримання громадянства багато років було корумпованою годівницею для деяких чиновників. Ми ніколи не підключали до процесу "фірми", посередників і не будемо звертатися з таким проханням до президента.
Ми робимо це так, як і тисячі простих людей, в чиєму телефоні немає номеру президента", - йдеться в заяві.