AgDk9kqTURBXy9hYWNmNzdjZGFlNWQxNzQ2YWI3YmI2MmQ5N2M0MGJiMy5qcGVnkpUDAEvNB9DNBGWTBc0Djs0CX4GhMAUАж 81% поляків негативно ставляться до Росії -  згідно з опублікованим глобальним опитуванням "Pew Research". Крім іспанців, поляки також найбільші критики Володимира Путіна. Про це повідомляє польське видання Newsweek.pl

Агресія щодо України, окупація Криму та атмосфера загрози російської атаки глибоко проникли в свідомість поляків. За даними опитування "Pew Research"  було опитано представницьку групу з 48,6 тис. осіб.

Респондентами були люди з 44 країн. За останні 12 місяців, ставлення поляків до росіян і Путіна різко погіршилося. У минулому році 54% поляків заявили про негативні емоції щодо Росії, а 36% позитивно оцінили Москву.

Сьогодні Польща заявляє про 81% своєї неприязні до держави Путіна. Позитивні почуття - лише 12% опитаних. респондентів.

phpk9kpTURBXy9jZWEzY2FlMTRhOWVlYWVkMmJiYzdjMzMxY2NhODNlYi5wbmeRlQLNA5gAwsOBoTAFЗначне збільшення неприязні до жителів Москви, Санкт-Петербурга та Сибіру (на 29%) було відзначено також серед американців, чия країна останнім часом стала головною мішенню російської пропаганди.

Поляки також є найбільшими ненависниками Володимира Путіна. Недовіра до російського президента оголошена 86% І тільки 8% респондентів вірить у його добрі наміри. За рівнем неприязні із поляками можуть зрівнятися лише іспанці - 87% не довіряють Путіну, а 8% довіряє.

За словами проф. Радослава Зендровського, політолога і експерта з міжнародних відносин, поляки є лідерами в неприязні до Росії у результаті як історичного досвіду, так і геополітичної ситуації, що склалася.

«Французи чи британці не мали таких негативних відносин з Росією, як ми, - згадує Зендеровський. Професор також звертає увагу на поточне місце розташування Польщі. - Ми єдина країна Європейського Союзу і НАТО, яка примикає до обох сторін конфлікту: як з Росією, так і з Україною. Крім того, через триваючу дискусію в Європі ми можемо підозрювати, що у разі виникнення проблем допомога союзників буде проблематичною, - говорить він.

Детальніше про дослідження можна прочитати за посиланням.