1 64497913 608493689643251 5084122160310517760 oУкраїнська сторона СЦКК повідомляє про обстріл з боку збройних формувань Російської Федерації житлового будинку в місті Мар’їнка Донецької області. 

Мобільна група української сторони Спільного центру з контролю та координації питань припинення вогню та стабілізації лінії розмежування сторін здійснила фотофіксацію за фактом обстрілу населеного пункту Марʼїнка, що на Донеччині.  Про це повідосляють на сторінці ООС.

В п’ятницю, 14 червня, близько 5 ранку, збройні формування Російської Федерації з напрямку населеного пункту Олександрівка здійснили обстріл міста Марʼїнка, застосувавши ствольну артилерію калібру 122 мм, зокрема 2 осколково-фугасних снаряди. В наслідок влучання двох снарядів суттєво пошкоджено житловий будинок, за оцінкою спеціалістів відновленню будова не підлягає. 

Окрім того, на час жахливого обстрілу, в будинку знаходилася родина. Це дідусь, чоловік та дружина, донька та племінниця, а також двоє онуків – дворічний хлопчик та восьмирічна дівчинка. Внаслідок забороненого Мінськими домовленостями озброєння, члени родини, серед і яких маленька дівчинка Варвара, зазнали поранень різних ступенів важкості.

Зазначені факти свідчать про свідоме порушення збройними формуваннями РФ всіх можливих принципів гуманітарного права. Зазіхаючи на життя українців, вони демонструють свою бездушність, байдужість, зневагу та ненависть до мирних жителів Донеччини та Луганщини. Своїми ворожими діями вони вкотре доводять своє небажання дотримуватися Мінських домовленостей та взятих на себе зобов’язань.