2823F4CF 6D49 4B6E 912F 838183F2511F w1023 r1 sМіністра освіти і науки Лілію Гриневич не пустили у приміщення школи №7 у Львові. Про це повідомила сама пані Міністр на своїй сторінці у Фейсбуку.

"Мене як Міністра освіти і науки вперше чиновниця від освіти міста Львова Зоряна Довганик не пустила у школу поговорити з тренерами Нової української школи та перевірити впровадження реформи. 

Чиновниця з управління освіти міста вимагала написати листа та отримати дозвіл міського голови.

Я три роки постійно у відрядженнях, намагаючись згуртувати спільноти вчителів, директорів, тренерів НУШ навколо реформи, бо ми всі співвідповідальні за успіх і продовження НУШ. Як ці зустрічі проходять - подивіться ФБ Міністерство освіти і науки України, там є відповідні онлайн-трансляції. З кожного міста і школи я привожу в МОН зауваження до запровадження реформи - щодо навчання вчителів, якості закупленого обладнання, методичної підтримки шкіл. Потім ми з цим працюємо для корекції процесів.

Але політичній доцільності байдуже на реформи. Особливо неприємно те, що це школа, в якій я була вчителем біології. Я все одно зустрінусь із педагогами. Вони самі прийдуть на зустріч на іншому майданчику, хоча з огляду на логістику візиту це буде не зручно", - сказано у дописі.

Згодом на сайті міської ради, оприлюднили свою вимогу офіційного листа перед візитом Гриневич.

"Жодної інформації до міста щодо зустрічі міністра освіти і науки України з вчителями не надходило. Натомість, відбулась комунікація директора департаменту освіти ЛОДА з керівником навчального закладу, йшла мова про певну політичну агітацію, оскільки на зустрічі мав бути присутній один з кандидатів у депутати. Ми вважаємо за недопустиме проводити політичну агітацію у навчальних закладах міста.

Щодо відвідин школи — радо запрошуємо у будь-який навчальний заклад міста, нам є чим поділитися.

Зазвичай, організація офіційних робочих візитів міністра освіти та науки України належить до компетенції департаменту освіти і науки ЛОДА. Львівська міська рада не розуміє позиції департаменту освіти і науки ЛОДА, який в цьому питанні проігнорував місто", — заявили у міському управлінні освіти ЛМР.

"Відтепер розмова з очільницею управління освіти офіційною не вважається. Про політичну агітацію взагалі смішно, подивіться наші зустрічі з тренерами", - каже Гриневич.

Пізніше їй зателефонував мер Львова Андрій Садовий та заявив, що цей випадок не відображає його позицію і він проведе службове розслідування. 

Через деякий час Садовий прокоментував цей інцидент на своїй сторінці у Фейсбук. Мер Львова вважає, що чиновниця з міськради підійшла до візиту міністра освіти і науки Лілії Гриневич надто формально.

"Інцидент з Міністром освіти Лілією Гриневич вичерпано. Поговорили і розібрались, в чому було непорозуміння. Працівники управління освіти мають чітку вказівку щодо обмеження агітації в школах (цього вимагає і закон), а тому саме так відреагували на запит з обласної державної адміністрації щодо зустрічі в школі з вчителями очільниці Міністерства освіти, яка одночасно є і кандидатом по списку однієї з партій. Підійшли до питання надто формально, я б сказав. Пані Ліліє Гриневич, ще раз сорі. Завжди раді Вам у Львові", - сказано у дописі.

Зазначимо, Лілія Гриневич у віці 19-ти років вступила у Львівський державний університет ім. І. Я. Франка. Під час навчання студентка влаштувалася лаборантом кафедри біохімії, працювала на посаді у період із серпня по листопад 1987 року. Згодом вона якийсь час працювала вихователем продовженого дня у львівській школі № 70, поки у 1988 році не перевелася у львівську школу № 7 вчителькою біології, де працювала на цій посаді до 1992 року.Університет закінчила 1989 року за спеціальністю «біохімік-викладач»