2bf423abade20e8284f606f2fc4a71c3 610x381Європейський суд прав людини ухвалив рішення про виплату компенсації володарям гральних автоматів, які позбулися своїх ліцензій після набрання чинності законом України про заборону грального бізнесу. Про це повідомляє Zaxid.net

Не отримавши компенсації від держави, три приватні структури звернулися до суду в Європі.

Як повідомила у Facebook адвокатеса Олена Льошенко, яка представляла інтереси позивачів, згідно з рішенням суду, харківське ТОВ «Світ розваг» отримає 300 тис. євро компенсації матеріальних збитків і 17 тис. євро за судові витрати, львівська компанія «Ігро-Бет» – 135 тис. євро матеріальних збитків і 214 євро на витрати.

Серед позивачів була, зокрема, фізична особа – підприємиця із Закарпаття. Згідно з рішенням європейського суду, Україна вимушена буде компенсувати їй 58,5 тис. євро за завдання матеріальної шкоди. Також держава має компенсувати позивачці судові витрати у еквіваленті 2,2 тис. євро.

Нагадаємо, гральний бізнес в Україні офіційно перебуває під забороною вже 10 років. Проте від моменту набуття чинності закону про заборону, гральний бізнес в країні не припинив свого існування. Зокрема, на початку 2017 року на Україні склалася парадоксальна ситуація: юридично гральний бізнес в країні заказаний, але фактично процвітає під виглядом так званих лотерей та фіктивних інтернет-клубів.

Згідно з результатами опитування, проведеного соціологічною групою «Рейтинг» у березні 2017 року, лише 17% вважають, що заборона грального бізнесу виявився успішним, 71% українців вважає, що він виявився швидше або повністю неуспішним.