43987598343У мережі з'явилося відео скандального інциденту за участі керівника секретаріату Комітету Верховноі Ради України з питань запобігання і протидії корупції Юрія Сорочика та патрульних. Про це повідомив керівник ГО "Варта 1" Ігор Зінкевич.

Нагадаємо, 26 січня цього року близько 22:00 на кільцевій дорозі між Рудно і Рясною Руською патрульні зупинили автомобіль BMW X5, який рухався без увімкнених фар ближнього світла.  За кермом була дружина чиновника, а на пасажирському сидінні знаходився сам Сорочик. 

Як повідомили джерела у поліції, пасажир почав агресивно себе поводити, ображати патрульних, а згодом вдарив одного із них кулаком в обличчя.

347545934543Тоді зясувалося, що агресивний пасажир Юрій Сорочик є керівником секретаріату Комітету Верховноі Ради України з питань запобігання і протидії корупції. Держслужбовця затримали і привезли у Шевченківський відділ поліції. 

Патрульний із підозрою на черепно-мозкову травму звернувся до лікарів. Держслужбовець теж відвідував травмпункт із забоями. Він стверджував, що його побили поліцейські.

 На водійку таки склали протокол про адмінпорушення.

Після того як інцидент набув широкого розголосу високопосадовець ВР почав вимагати у десятків ЗМІ спростування їхніх публікацій та навіть подав до суду на львівську журналістку Вікторію Балицьку.

Згодом дружина Світлана Сорочик через суд скасувала виписаний їй у січні 2019 року штраф, який спричинив бійку між її чоловіком та патрульними на трасі біля Львова.

Кримінальну справу проти чиновника Верховної Ради, який, як писали тоді, ображав і, навіть, вдарив поліцейського, спочатку відкрили, а згодом закрили.

Натомість ДБР порушило кримінал проти патрульних. Відео з нагрудних камер поліцейських досі так і не було оприлюднено. Проте частина відео, яке демонструє поведінку обох сторін, все ж з’явилося.