66022014 2326602700937909 8566236826476478464 nНедобудований Меморіал пам'яті Героїв Небесної Сотні у Львові на вулиці Кривоноса сплюндрували невідомі "художники". Про це повідомила журналістка Ольга Чобіт на своїй сторінці у Фейсбук.

"То вже ніяк не можна було утриматися від такої "творчості" на Меморіалі Героїв, які були вбиті за Україну?", - йдеться у дописі.

Нагадаємо, у Львові тривають роботи з будівництва Меморіалу пам’яті Героїв Небесної Сотні, що на вул. Кривоноса-Замковій. Концепція проекту Меморіалу — це створення мінімалістичного простору, який передає дух сучасності та увіковічнює пам’ять Героїв Небесної Сотні, котрі віддали своє життя під час Революції Гідності.

Меморіал складатиметься з двох частин: площі з стелою на верхній терасі та з пішохідного моста між пагорбами вздовж вул. Кривоноса. Він виводитиме на терасу зі сторони вул. Замкової, де буде створено площу і стелу, присвячену Героям Небесної Сотні. Кінцева вартість робіт — 20 млн грн.

Основний матеріал проекту — кортен, який з часом змінює свою фактуру і має особливу символічність боротьби та палаючого вогню. Меморіал наповнено злаковими рослинами, які нагадують колоски пшениці, що є символом українського народу.