390573095049У суботу, 13 липня на Львівщині зникла жінка, повертаючись додому з роботи. Сьогодні стало відомо, що 51-річна Людмила Лішка (Будай) виявлена мертвою у Червонограді. Про це повідомили у прес-службі поліції Львівщини.

Тіло Людмили Лішки, прикрите сосновими гілками, знайшли волонтери.

Тіло жінки скеровано на експертизу для встановлення причини смерті. Також правоохоронці встановили осіб, які стверджують, що близько п’ятої години ранку підвезли жінку на мопеді до Соснівки. Це мешканці Сокальського району віком 26 та 27 років.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.2 ст.115 (умисне вбивство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від десяти до п'ятнадцяти років позбавлення волі або довічне ув’язнення. Поліцейські встановлюють обставини події та причетних до злочину осіб. Призначено експертизи.

Як повідомляє місцеве видання Голос Сокальщини, її тіло, прикрите сосновими гілками, було виявлено волонтерами на березі річки Західний Буг. Тіло знайдене на відстані близького одного кілометра від моста, ближче до села Волсвин. 

Нагадаємо, жінка працювала у пекарні в Червонограді. О 4:00 співробітники, як і завжди, підвезли її до перехрестя, яке в народі називають «соснівським». Звідти до дому жінки – приблизно 5 км, на півдорозі – шахта №8 у селі Сілець.

"Мама роками добирається у такий спосіб. Від перехрестя або пішки йде, або хтось із шахтарів її підвозить. Але вчора не повернулася, її досі нема, телефон вимкнений. Ми звернулися в червоноградську поліцію. Правоохоронці не дуже хочуть нам щось казати. Дізналися від них, що мама пішки дійшла до 8-ї шахти. Хтось бачив, як там двоє чоловіків на мотоциклі пропонували її підвезти. Вона відмовлялася, але ті таки її вмовили. Поліцейські розшукали цих чоловіків, але ті стверджують, що висадили маму десь о 5-й ранку неподалік її будинку в Соснівці", – розповідала LMN дочка Людмили Віола Куцик. 

Віола не вірить цьому, адже знає, що о 5:00 поліцейські справді вловили сигнал мобільного її матері у Соснівці. А  потім телефон "засвітився" о 6:00 в селі Волсвин. Воно за 7 км від Соснівки, у протилежний від Сільця бік.

"Саме там живе один з чоловіків, які їхали на мотоциклі, сказали поліцейські", – розповіла донька загиблої.

Встановлено, що останніми жінку бачили живою саме ці чоловіки віком 26 та 27 років.