1 0 ns 650hot 1Замість пишних букетів та великих коробок цукерок 14 липня молоде подружжя з Городка – Василина та Володимир Солтиси – приймало іграшки.

"У запрошеннях ми вказали, що будемо дуже раді, якщо замість квітів та цукерок, гості принесуть іграшки для дітей. Звичайно, вказали, що це буде благодійний подарунок для дітей-сиріт. І нас підтримали", - розповідає Galnet Василина.

Жінка згадує, таку ідею для благодійності позичили у друзів. Вони свого часу робили схожу акцію для безпритульних тварин.

"Друзі та родина поставились до нашого прохання дуже серйозно. Вони принесли багато розвивалок – «Монополія», «Хто я», «Козацьке лото», інших іграшок для дітей віком 4-6 років. Серед подарунків був навіть настільний футбол та дитячі книжки", - перелічує Василина.

Завдяки такій акції, молоде подружжя вперше опинилось на порозі дитбудинків. Кажуть, тутешня малеч не була обділена, вони мали вдосталь іграшок, проте, як і будь-які діти, чекали чогось нового. Тому прихід молодят сприйняли з яскравими емоціями.

"Емоції дітей просто зашкалювали. Так весело сприйняли наш прихід, з великими оченятами. А от після відвідин було дуже складно. Бачити таку кількість дітей без батьків важко. Потім ми поспілкувались з директорами будинків і дізнались, що їм не вистачає коштів на ремонт для покращення умов. Тепер ми задумалися над новим візитом", - говорить Василина.