253253252Пустомитівська соціальна служба не з’ясувавши, що за люди дозволила оформити опіку над дитиною не зовсім адекватній сім’ї. Сусіди скаржаться, на постійні бійки, крики та регулярне вживання спиртних напоїв. З допису можна зрозуміти, що дівчинка-сирота, якою мали опікуватись – потерпає від психологічного насилля та недогляду. Таку інформацію з відповідним відео, та викликом правоохоронців оприлюднила Любов Назар, пише сайт ГО "Варта 1".

“Мама старша жінка душевно хвора живе з двома своїми дітьми. Любою, яку видно на відео і на яку оформлено опіку – самотня жінка та брат Володя який вже кілька років регулярно вживає( після кожного вживання мама з сестрою б’ють так намагаються вилікувати алкоголізм). Побої тривають кілька років. Крики чути на всю округу, поліція вже не хоче приїхати на численні виклики сусідів, бо коли приїзджають одна відповідь: ”Все добре” – пише жінка.

Жінка стверджує, що на дитину оформили опіку вже кілька місяців, проте за цей час вона жодного разу не гуляла на вулиці не бавилась з сусідніми дітьми. Дитина в брудному одязі не доглянута.

“Це відео зняли сусіди, що поруч живуть і вже не вперше чули як ця дівчинка плаче. В цей день викликали поліцію, швидку і наших представників соціальної служби, дитина була в жахливому стані плакала, тряслась і взагалі боялась говорити.” – пише Люба Назар.

Подія трапилася в неділю 4.08. Дівчинку приїхав та забрав її дідусь (який чомусь не може оформити опіку над нею)

“Представник поліції побачивши стан дитини і всю ситуацію казав, що краще вона переночує у відділку ніж залишиться в цій сім’ї. Він дозвонився до представника пустомитівської соціальної служби з питаннями, як взагалі могли віддати дитину в таку сім’ю на що той взагалі немає що сказати але дозволив віддати її дідусеві до з’ясування всіх обставин і вирішення долі дівчинки. І ось в понеділок ввечері диниту повернули назад в цю сім’ю.Зимноводівські представники соціальної служби самостійно не уповноважені вирішити долю дитини, а в Пустомитах в соцслужбі сказали що відео нічого не доводить та дали зрозуміти що робити нічого не будуть”,- пише жінка.