picture2 minregion predloz 356502 p0Як повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе, в українських парках можуть з'явиться кнопки екстреного виклику поліції.

"Міністерство наразі переглядає норми безпеки у парках. Відтак є пропозиція, яка зараз розглядається - влаштовувати в цих громадських місцях спеціальні бокси із кнопкою екстреного виклику поліції.

З чим це пов'язано? Це безпека і постійний зв’язок із працівниками служби у разі можливого виникнення надзвичайної ситуації. Тим паче, що у деяких нових парках це вже починають робити. Тому чому б не унормувати це питання і в ДБН?

Ідею встановлення кнопок виклику екстреної допомоги в парках підтримали і тут, у Facebook. Практично всі із більше ніж 5 тисяч користувачів, які відреагували на опитування, “ЗА” влаштування кнопок виклику екстреної допомоги у парках. Також багато хто запропонував за можливості облаштувати такі бокси із кнопками системами відеоспостереження або іншого захисту від помилкових викликів поліції", - пише Лев Парцхаладзе на своїй сторінці у Фейсбуку.