shvejna 1Сьогодні вранці, 22 серпня, продовжується акція протесту у Золочеві на території швейної фабрики. Обурені працівники вимагають виплатити їм заборговану заробітну плату. Про це повідомляє місцеве видання Золочів.нет.

Люди чекають на керівництво фабрики, яке обіцяло зустрітись із людьми о 10:00, але наразі ніхто із керівників не прибув.

"Це не фабрика, а трудова колонія, ми тут як рабині", - кажуть протестуючі.

Нагадаємо, що інформація про те, що люди вимагають щоб їм виплатили зарплати стала відома 21 серпня.

Підприємство належить відомому бізнесменові Ярославу Рущимшину, який на позачергових виборах до парламенту отримав мандат народного депутата.

«Ми щомісяця мусимо йти до директора просити свою мізерну зарплату. Пан Рущинин став депутатом, люди за його проголосували, але ніколи не було таких проблем з грошима. У нас школа, нам треба платити за послуги , а ми не мамо за шо. У нас зарплата не сім, не вісім, не 10 тисяч, це мала сума. Нас лишилися люди, які проробили роки. Різні були ситуації, але до такого доводити, щоб вийшли люди… То вже до ручки довели», - каже працівниця фабрики.

«А ще сказали, що буде скорочення…»

«Ніхто ніц не скаже, ховаються поза спини…»

«Ми маємо акції, ми також є власники…»

«Ми не вимагаємо нічого надзвичайного, тільки зарплату…»

«Ділить на частини… 500, 600, 300 гривень. Як ми маємо жити, якщо ділять зарплату на частини. У мене син атовець, багато грошей йде на його лікування. Замість я маю йому допомогти, то ще мені треба просити у нього на квартиру, на хліб…»

Заборгованість із заробітної плати уже становить дві місяці. А ще жінки кажуть, що не мають інформації, хто є реальним власником підприємства. Також вони бояться скорочення і безробіття адже, кажуть працівниці, після 40 років знайти нову роботу майже неможливо.

Ярослав Рущишин є власником мережі швейних фабрик «Тротnолла», яка шиє продукцію для відомих брендів, зокрема, Zara. На позачергових виборах до парламенту балотувався у 117-му окрузі від партії «Голос» і отримав депутатський мандат.