fb34583892568d8cdc192c1c1247cbd5У будинку офіцерів попрощалися із 46-річним льотчиком Віталієм Степаненко, який загинув минулого тижня на Львівщині через падіння літака Ан-12. Тоді Віталій був командиром екіпажу. Про це повідомляє Суспільне.

Вчора, 8 жовтня, попрощатися із ним прийшли рідні, друзі та побратими. Поховали чоловіка на кладовищі в Сабарові. У нього залишилися дружина та двоє дітей. Про це повідомили кореспонденти Суспільного у Вінниці.

"Як відомо Віталій був одним із військовослужбовців тоді ще військово повітряних сил, який служив у Вінницькій бригаді транспортної авіації. Після того як вони йдуть в запас потім шукають роботу у льотних комерційних частинах. Віталій працював в одній із приватній копнаній, де і здійсьнював ось такі перевезення", - розповів прес-секретар командування повітряних Сил 17-45 Юрій Ігнат.

"Він був прекрасним другом і взагалі, льотчиком від Бога, без перебільшень. Він літав краще за всіх на курсі", - однокурсник Віталія Сергій Філатов.

Нагадаємо, 4 жовтня близько 7 години ранку у селі Сокільники поблизу Львова розбився літак АН-12. На борту літака було 8 людей: 5 загинуло, а троє травмовані. За інформацією офіційного сайту Міністерства інфраструктури України, літак АН-12, який належав перевізнику «Аероальянс» здійснював чартерний вантажний рейс із аеропорту міста Віго в Іспанії та прямував до Стамбулу. За фактом аварійної посадки літака на Львівщині поліцейські відкрили кримінальне провадження