1 0 ns64 0953 2hot 1В результаті нещасного випадку, спровокованого запуском фейєрверку, 15-річна дівчинка отримала відкритий перелом лівої гомілка, а одна з кобил переламала собі обидві передні ноги.

У Львові усипили кобилу, яка ввечері 2 листопада вибігла на пішохідну частину проспекту Свободи та знесла лавку, на якій сиділа 15-річна дівчинка. Як розповіла ZAXID.NET власниця «Каретного двору» Валентина Банас, у кобили були переламані обидві передні ноги, тому шансів її врятувати не було.

За словами Валентини Банас, іноземці запускали фейєрверки на проспекті Свободи, кучер робив їм зауваження, але вони його не слухали. Пара коней, запряжених у туристичну карету, сполохались та почали бігти по пішохідній частині проспекту – у напрямку т.з. «стометрівки», де у той момент гуляли десятки людей. Щоб уникнути значних жертв, кучеру вдалося розвернути наляканих коней вбік і вони врізались у лавку, де сидяла 15-річна дівчинка з Турки. В результаті дівчинка отримала відкритий перелом лівої гомілка, а одна з кобил переламала собі обидві передні ноги.

Дівчинку відразу ж госпіталізували у дитячу лікарню ОХМАТДИТ, власниця туристичної карети запевнила ZAXID.NET, що буде допомагати із лікуванням постраждалої.

Важко травмовану 6-річну кобилу Фауну ветеринарам довелося приспати.

«Ми сконтактувались з нашим ветеринаром, кобилі ввели знеболювальне, кучер лежав їй на голові, щоб не дати встати. Її треба було знерухомити. У неї були поламані дві передні ноги. Якщо б була зламана одна, на трьох її ще б могла було якось фіксувати, а тут дві ноги, оскольчасті переломи. Там вся нога розбита, шансів ніяких. Ми її привезли на конюшню, щоб оглянув ветеринар, і зробили евтаназію, щоб вона не мучилась», – розповіла власниця «Каретного двору» Валентина Банас.

За її словами, кобилі було шість років, вона знімалась у фільмах та брала участь у фестивалях.