kkaretaСьогодні,  листопада, у Львівській міськраді комісія з контролю туристичного навантаження на громадський простір тимчасово заборонила каретний бізнес у Львові. Про це повідомив депутат ЛМР Ігор Зінкевич.

Заборона на виїзд туристично-актракційних транспортних засобів (кінних карет) у пішохідну зону міста тиватеме 4 листопада 2019 по 11 листопада 2019. За тижжень міськрада пообіцяла провести детальний аналіз ситуації із каретним бізнесом у Львові.

Як повідомив заступник міського голови з питань розвитку та очільник комісії з туристичного навантаження Андрій Москаленко, цього тижня заплановано виїзд на огляд умов утримання коней, також буде організовано два круглі столи щодо ситуації, яка склалася, задля прийняття подальших рішень.

"Впродовж цього тижня відбудеться виїзд комісії безпосередньо на локацію, аби перевірити умови, у яких утримуються коні. Ми проведемо декілька круглих столів та обговорення на різні тематики.

Нагадаю, що у Львові працюють дві компанії, які надають послуги за дозволом Львівської міської ради. Зокрема, йдеться про підприємство Банас та Літовченко. Вони отримують дозвіл на рік. Обидві ці компанії були присутні на засіданні комісії і повідомлені про її рішення", — зазначив Андрій Москаленко.

Також він додав, що міська рада передала записи із камер відеоспостереження правоохоронним органам.

"Відео з місця подій було передано правоохоронним органам. Так, на відеозаписі можна побачити якої яскравості були спалахи від феєрверків поблизу карет. Саме тому раніше у Львові прийняли рішення про заборону феєрверків та петард на території міста.

Принципово важливо, аби винні були знайдені та притягнуті до відповідальності", — додав Андрій Москаленко.

Відомо, що, відповідно до ухвалених норм, здійснювати перевезення у місті можуть лише спеціальна порода коней, які пройшли попередню підготовку.

"У постраждалої кобили не було шансів на життя. Ми стикнулись з нерозумінням та агресією зі сторони натовпу, тому обстежити тварину ветеринари змогли лише після транспортування на конюшню. У неї були переломи одразу двох передніх ніг, що було абсолютно не сумісним із життям.

Ми дуже довго готуємо коней до міста. Більше року ми адаптовуємо тварин до міста та суспільства. Наші коні адаптовані навіть до петард. Проте у цьому випадку йдеться не про звичайну петарду, а про масштабний вибух піротехніки у безпосередній близькості від коней. Оскільки коні не були до такого готові, то сталась механічна реакція і вони повернули направо, де була пішохідна зона.

Хочу зазначити, що пішохідна зона покрита дзеркальною бруківкою, тому лише посилювала спалахи від вибухів, які тривали з високою частотністю та швидкістю. Коні не звикли до вогню у себе під ногами і саме та дзеркальність посилила їх страх", — зазначила власниця «Каретного двору» Валентина Банас.

Нагадаємо, щороку комісія з туристичного навантаження збирається для того, аби дослідити всі елементи діяльності подібних підприємств.

Дозвіл міськради на ведення каретного бізнесу видається раз у рік.

Нагадаємо, 2 листопада, через запуск піротехніки трьома невідомими особами перед пам'ятником Шевченку перелякана кобила врізалась у лавку, де сиділа 15-річна дівчинка. Як писав Форпост, у результаті коня довелось усипити, а винуватців розшукує поліція.

Про постраждалу дівчинку було відомо лише те, що у неї перелом ноги. Як сьогодні, 3 листопада, повідомив львівський журналіст Олег Галів, дівчина знаходиться у реанімації в "ОХМАТДИТІ".

"У реанімації «ОХМАТДИТу» тим часом – 15ти річна дівчинка. Вона учора просто мала нещастя сісти не на ту лавку.
У постраждалої велика обширна рана на поверхні гомілки та відкритий перелом великогомілкової кістки – розповіли журналістам медики.

Для порятунку неповнолітньої через санавіацію викликали судинного хірурга. Понад 6 годин фахівці оперували дівчинку! Зараз у коридорах постійно чергують знесилені горем батьки. З журналістами не спілкуються, кажуть лише, що хочуть, аби донька була здоровою. Цього хочемо і всі ми", - пише журналіст.