76 tnКолишній депутат Львівської облради та член Комітету Майдану Львівщини Олександр Старовойт прирівняв Дубневича до покійного Марека Іващишина.

"Маю глибоке переконання, що справедливість не може бути вибіркова.

Арешт народного депутата Ярослава Дубневича пригадав мені темні часи есдеківського минулого на Львівщині.
Добре пам‘ятаю як медведчукісти арештовували світлої пам‘яті Марека Іващишина та переслідували підприємця і громадського активіста Ярослава Рущишина (тепер теж народного депутата). Формально там так само йшлося про підприємницькі правопорушення, але насправді – режим боровся з людьми, які своїм авторитетом та діями підважували всесилля медведчуків.

Ярослав Дубневич дуже непростий чоловік, і ми мали (та мабуть і маємо сьогодні) різні погляди на багато речей . Однак в часи Революції Гідності він був постійно на Майдані, не ховався, а зайняв чітку позицію опору режиму Януковича. І його підтримка Майдану та майданівців була дуже суттєвою.

Не менш важливою була і є його підтримка наших хлопців на передовій – тих, кому найважче.

Сьогодні, коли вектор протистояння в країні проходить по єдиному вододілу – ти або за Україну, або за Путіна (і іншого насправді немає, решта – від лукавого), Ярослав Дубневич точно на нашій барикаді.

Не берусь оцінювати звинувачення проти Дубневича. Відповідь дасть суд. Однак точно знаю, що Ярослав не буде ховатися, а тому його арешт розцінюю виключно як політичне переслідування, а радше спробу залякати (не Ярослава, його попробуй чимось злякати) підприємницькі середовища – не смійте підтримувати будь який спротив владі, навіть спротив щодо капітуляції.

Вважаю, що перед викликами сьогодення ми повинні бути чесними передусім перед собою і громадою. І не лукавити. Тому висловлюю публічну підтримку Ярославові Дубневичу. І гарантую що буду підтримувати кожного із нашого українського табору, кожного хто бореться проти російського окупанта, кожного хто зупиняє капітуляцію.
Бо ми хоч і різні, але нас насправді така мало, а Україна у нас одна", - написав Старовойт на своїй сторінці у Фейсбуку.

Зазначимо, що Олександр Старовойт брав участь у російсько-українськів війні.

Близько місяця тому Комітет Майдану Львівщини заявив про відновлення своєї роботи.