SvQ1Y7NreTziГлава фракції "Слуга народу" Давид Арахамія заявив, що нормандська зустріч потрібна Україні, аби вийти з кабальних мінських домовленостей. Про це він заявив у інтервю Ліга.нет

За його словами, Україні потрібно перейти у інший формат домовленостей, адже зараз Росію в такому форматі все влаштовує.

Далі наводимо уривок розмови Арахамії із журналістом:

- Ви говорили, що поки Путін живий нічого на Донбасі не відбудеться і з ним немає сенсу розмовляти. Навіщо нам зараз нормандська зустріч з "живим" Путіним?

- Щоб піти від мінських домовленостей, тому що вони спочатку були кабальними умовами, які змусили нас підписати під час Іловайська та Дебальцеве. Для того, щоб з них вийти, потрібно перейти в інший формат.

- Яка вигода Росії виходити з мінських домовленостей?

- У неї вигоди немає. Її все влаштовує в такому форматі. Але Росія не вірила, що ці домовленості можна буде виконати. Через те, що така можливість зараз є, у неї не залишається нічого, крім як додавати туди нові умови, або перейти в інший формат на інших умовах. А це нам вигідно.

- А якщо нормандська зустріч в цьому році не відбудеться? Що далі?

- Якщо цього не станеться - всі дізнаються через кого. Точніше, всі вже бачать через кого. Для нас це все одно посилення позицій. Краще так, ніж як зараз. Коли більшість цивілізованого світу думає, що ми саботуємо домовленості, це не додає нам надійності в переговорах. Якщо всі бачать, що це робить Росія, то це дає нам підстави переформатуватися по-іншому. Якщо не нормандський формат, то давайте розширимо і покличемо Британію і США.