1 0 e478n3sh8 o0t 1Вчора, близької восьмої вечора, на трасі «Львів-Шегині» у місті Судова Вишня Мостиського району водій на Mercedes Sprinter збив 62-річного пішохода. Від отриманих травм постраждалий загинув.

«Загиблий переходив проїжджу частину дороги поза межами пішохідного переходу. За кермом мікроавтобуса перебував мешканець Івано-Франківська. Надворі було темно, то  він, мабуть, не помітив пішохода», – кажуть в департаменті цивільного захисту ЛОДА. Пише ЛМН.

Загиблий разом з дружиною мешкав у селі Довгомостиська Мостиського району. У цей вечір повертався з Польщі. Односельчани кажуть, що він час від часу їздив закордон на закупи. Інколи возив товар.

«Очевидці розповідають, що цей чоловік на автобусній зупинці якраз вийшов з машини. Хотів перейти дорогу, аби потрапити на другу сторону. Мав пішки добиратися додому. Звідти недалеко – зо 2 кілометри, – каже LMN місцевий священик отець Михайло. – Машина виїхала несподівано. На цьому місці автомобілі наче з горла вискакують. Там щомісяця аварії стаються».

У Довгомостиськах загиблого односельчанина називають «сільським інтелігентом». Зазначають, що був гарним сім’янином, разом з дружиною виховали двох дітей.

«Він родом з Турківського району, до нас оженився. Працював трактористом у колгоспі. Дружина була продавчинею у магазині. Він завжди говорив культурно, з ним цікаво було розмовляти. А які вірші писав!», – додає отець Михайло.