9db87401983e67ea975abd54ce2a4e78 XLСлідчими Сокальського відділення поліції завершено досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом розкрадання державних грошей під час ремонту даху у нгавчальному заклдаді, пише Голос Сокальщини.

45-річний керівник підрядної організації, виконуючи в 2018 році на замовлення комунальної установи Сокальської районної ради роботи щодо капітального ремонту покрівлі даху одного з навчальних закладів району, вніс неправдиві відомості щодо обсягів виконаних робіт.

Підрядник заволодів бюджетними коштами в сумі понад 30 тис.грн., що підтверджується висновком відповідної судової експертизи.

В подальшому, діючи за попередньою змовою в групі з місцевими мешканцями та керівником комунальної установи Сокальської районної ради, з метою заволодіння грошима, в травні 2019 року склали неправдиві документи щодо необхідності виконання будівельних робіт, потреби в яких не було, що стало підставою укладення договору підряду.

Не виконуючи жодних будівельних робіт з моменту укладення зазначеного договору, керівники підрядної організації та комунальної установи, зловживаючи своїм службовим становищем, діючи за попередньою змовою, з метою заволодіння бюджетними коштами, склали завідомо неправдиві офіційні документи щодо виконання таких робіт, як наслідок заволоділи бюджетними коштами в сумі понад 80 тис. грн.

Керівником комунальної установи, в свою чергу, подано завідомо підроблені документи до Управління державної казначейської служби, що стало підставою перерахунку бюджетних коштів підряднику. У листопаді обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні скеровано для розгляду по суті в суд.

Довідково: санкція ч.1 ст. 366 КК України передбачає покарання на строк до 3 років обмеження волі; ч.4 ст. 358 КК України – до 2 років обмеження волі; ч.3 ст. 191 КК України – до 8 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.