9487548998765432У Львові небайдужим людям вдалося прилаштувати безломного котика, який жив на трамвайній зупинці на вулиці Сахарова у Львові.

Про це повідомила дівчина, що знайшла безпритульну тварину.

"Трамвайна зупинка вул. Сахарова. Тваринка вже тиждень замерзає на вулиці. Подаруйте котику теплий дім, а собі друга. Станом на неділю, 8 грудня, котика забрали. Дякую вам", - пише дівчина Яна.

Нагадаємо, у Львові 2019-й рік зоозахисники неофіційно оголосили роком підтримки безпритульних котів. У місті їх живе близько 10 тисяч. Найбільше - у спальних районах. 

Нещодавно у Львові біля житлових будинків хотіли встановити "котівнички" - куточки для годування безпритульних котів, але проекту не вистачило голосів людей.

Львівське комунальне підприємство "Лев" - єдине у Львові, що діє як ветеринарно-стерилізаційний центр для безпритульних тварин. Від формату притулку тут відмовились як від неефективного та негуманного. Тварин відловлюють, вакцинують, стерилізують, чіпують та прилаштовують у родини. Якщо тварину не забирають - відпускають у те місце, де відловили.

За безпритульними собаками і котами наглядають опікуни. Ним може стати кожен, хто любить та підтримує тварин. Із підприємством підписують договір. Вказують район та кількість котів. Опікуни стежать, аби тварини не хворіли, вчасно відвозять їх на безкоштовну стерилізацію та підгодовують.