1 0 nsh675 0ot 1Отець Тарас Рисей з Самбора опублікував на своїй фейсбук-сторінці відео, на якому разом з доньками співає авторську пісню «А Миколай!». Музику і слова до неї написав сам. Публікація викликала шквал коментарів.

«Якби у кожній родині були такі батьки, то Україна процвітала б», – написала Леся Захар, пише ЛМН.

Отець Тарас Рисей є настоятелем храму святого великомученика Пантелеймона. Називає сімейну творчість традицією. Співають не лише про Миколая. Мають безліч пісень на різну тематику. Кажуть, найбільше б хотіли, аби кожен їх твір професійно записали у студії.

«На даний час фінансова ситуація у країні є вкрай непростою, тому дозволити собі таке задоволення попросту не можемо. Однак, саме це і створює нам всі умови для того, щоб мати мрію! І це гарно. Поки ми більшість пісень записуємо у домашніх умовах та завантажуємо на ютуб. Щоправда, минулого року зняли перший сімейний кліп на пісню «Пасхальний кошик». Користувачі оцінили », – зазначив Тарас Рисей.

З дружиною Ольгою вони у шлюбі вже майже 15 років. Отець каже, за цей час де і коли тільки не співали.

«Не життя, а якийсь суцільний індійський фільм! Познайомились на весіллі у мого друга і її тітки, – каже священник. – Вона там була дружкою, а я простим гостем. Виявилося, ми обоє любимо співати. Я на той час закінчив у Самборі музичну школу по класу скрипки, вмів грати на гітарі, а також написав кілька вдалих, як мені здавалося, пісень. А Оля мала за спиною кількалітній стаж церковно-хорового співу. Трохи потренувавшись, ми разом для молодят виконали декілька моїх пісень. А це вже був привід, щоб і самим одружитися! Так, слава Богу, і сталося».

Слова та музику до пісень пише отець, а дружина займається аранжуванням. У сім’ї є троє доньок: 14-річна Соломія, 10-річна Анастасія та 4-річна Христина.

«Почали співати разом з дітьми десь три роки тому, – розповідає отець Тарас. – Проблема у тім, що нові люди чомусь народжуються зовсім малими дітьми, які вміють співати лише тоді, коли голодні або на щось зляться. Отож, треба було чекати, щоб наші нові люди, три екземпляри, більш-менш виросли і усвідомили, що вони також є акторами індійського фільму! Соля цьогоріч закінчуватиме музичну школу по класу фортепіано. Наймолодша завжди усіх переконує, що вона вже доросла. Називає себе лише Христиною Тарасівною. А Настуня завжди була найбільш співучою і найсміливішою. Загалом усі наші діти люблять музику, а ще більше – співати разом на славу Божу! Такі спільні заняття збирають сім’ю в один кулачок».

Отець каже, місцеві парафіяни люблять їхню творчість і чекають нових пісень.

«Дехто навіть пишається тим, що може мати до мене якесь відношення, належати до парафії. Є люди, котрі пишуть приватно слова подяки. Кажуть, що їм наші пісні дуже допомагають. Особливо у важкі моменти життєвих буднів, – додає. – Вчора був в одному селі на празнику. По закінченні Літургії іду до машини, а поруч жінка з маленьким хлопчиком за руку. Малюк побачив мене і вигукнув: “Мамо, диви, священник з ютубу!”. Впізнають! Приємно».