80086335 2690422240997167 76841212648095744 oВчора, 14 грудня, від вогню російської артилерії на Донбасі загинув боєць Сергій Михальчук, 21 рік. Він служив у бригаді швидкого реагування Національної гвардії України, повідомляє Gazeta.ua

За словами побратимів, сержант прикрив своїм тілом товариша по службі, прийнявши на себе основну кількість уламків під час вибуху.

За проявлений героїзм Сергія Михальчука буде посмертно представлено до високої державної нагороди.

"Нашому братику був лише 21 рік. Але він мав більше мужності, аніж сотні тисяч фізично розвинутих чоловіків, які роблять селфікі у спортзалах і засинають у своїх теплих ліжечках на гражданці.

Він був одним із тієї жменьки небайдужих, яким Україна була дійсно потрібною, на відміну від мільйонів двоногих шлунків, які плювали на цю землю і цю державу. Наш братик воював за кожного окремого українця - за тих, хто щоранку з тремтінням читає зведення з фронту, а також за тих, хто "втомився в офісі". За тих, хто чекає вдома й за тих, хто "нас туда нє пасилал".

Він воював за свою скривджену рідну землю, як і всі його предки до того, й робив це не заради медалей чи слави, а просто тому що так роблять воїни. Саме таку долю обрали собі найкращі з людей, і їх ніхто не переконає, що це було хибне рішення. Сьогодні я прошу вас пом'янути нашого лева і назавжди запам'ятати його обличчя", - написав користувач Харитін Старський у Facebook.