9876543Матч другого дивізіону Іспанії (Сегунди) між "Райо Вальєкано" і "Альбасете" призупинили після першого тайму і згодом відклали у зв'язку з образами на адресу українського нападника "Альбасете" Романа Зозулі. Про це пише Цензор.нет

Фанати господарів наприкінці першого тайму почали викрикувати на адресу українця різні образи, основною тематикою яких стало гасло "Зозуля - нацист". Через це "Альбасете" відмовився виходити на другий тайм зустрічі.

У перерві по стадіону повідомили, що в разі припинення вигуків на адресу нападника, матч відновлять. Однак вболівальники не перестали ображати Зозулю і в "Альбасете" ухвалили рішення не повертатися на поле. Після першого тайму рахунок у матчі 0:0.

Зазначається, що в зимове трансферне вікно сезону 2016/2017 Зозуля мав перейти в "Райо Вальєкано" з "Бетиса" на правах оренди до кінця сезону. Однак, гравець був змушений повернутися в севільський клуб, оскільки фанати "Райо" звинуватили його в нацизмі і заблокували його перехід. Підставою для таких звинувачень стало те, що Зозуля активно підтримував українську армію.

Варто зазначити, що фанати "Альбасете", а також гравці та тренерський штаб нинішнього клубу українця неодноразово висловлювали підтримку на адресу Зозулі у зв'язку з різними звинувачення на політичному ґрунті. Фанати "Райо Вальєкано" - ліві радикали.

Футбольна влада Іспанії виступила миттєво: "Ла Ліга повністю згодна з рішенням судді у зв'язку з серйозними образами і погрозами на адресу Романа Зозулі на прохання двох команд. Ми продовжуємо роботу з викорінення насильства, расизму і ксенофобії на стадіонах Іспанії".

В офіційній заяві "Альбасете" пояснювалося, що рішення ухвалено з метою захисту цінностей спорту.

Від імені "Райо Вальєкано" виступив президент клубу Рауль Мартін Преса: "Це дуже сумний вечір для нашого клубу і спорту. Ми хочемо різко засудити образи, які дозволила собі частина наших фанатів. Футбол - це об'єднання, а не роз'єднання. Те, що сталося сьогодні, не можна допускати".

У нинішньому сезоні Зозуля забив три голи і віддав гольовий пас у 16 матчах за "Альбасете". Його контракт з клубом розрахований до 2021 року. "Альбасете" посідає 8-ме місце в турнірній таблиці Сегунди.Д

Нагадаємо, Роман Зозуля потрапив у скандал в Іспанії через те, що ультрас "Райо Вальєкано", куди його клуб "Бетіс" відправив у оренду, називають його фашистом.

Футболіст приїхав в "Райо Вальєкано" у футболці з гербом України. Іспанська преса назвала його нацистом. Пізніше газета вибачилася. Але під час одного з матчів своєї команди вболівальники "Райо Вальєкано" влаштували акцію проти Зозулі.

Українські дипломати звернулися до ФФУ і у футбольну лігу Іспанії.

Футболісти "Бетіса" публічно підтримали нападника Зозулю. Футболіст повернувся в розташування "Бетіса", але брати участь в офіційних матчах команди не може, оскільки заявлений за "Райо Вальєкано".