46692413 2064415480245482 7251190021661655040 o
фото умовне
Весілля святкували 23 листопада у ресторані «Менестрель», який розташований на проспекті Червоної Калини. Після бенкету по медичну допомогу звернулось 24 особи, серед яких десятимісячне дитя. З них госпіталізували 22 особи, зокрема і дитину, 2 особи перебували на амбулаторному лікуванні. Станом на сьогодні, 16 грудня, усіх постраждалих виписали. Про це повідомляє видання Galnet.

Як повідомила заступниця начальника управління Держнагляду за дотриманням санітарного законодавства Олена Улашина, у пробі кондитерського вибору, який принесли організатори весілля, виявили сальмонелу.

«Ми написали лист у Лабораторний центр про те, щоб вони обстежили той осередок, де можливо було приготовано. Але організатори весілля відмовились сказати, де вони купляли чи готували цей кондитерський виріб. Наразі у нас ще не закрите епідрозслідування. Скоріш за все ми будемо звертатись до поліції, щоб вони нам допомогли все ж таки дізнатись цю інформацію, тому що у рамках спалаху відкрито кримінальне провадження», – пояснює Олена Улашина.

Сальмонелу виявили лише у кондитерському виробі. У їжі, яку постачав ресторан – ні. Проте, власник ресторану, все одно, вирішив його закрити. Він написав заяву про припинення господарської діяльності цього закладу.

Окрім того, на нього наклали штраф на суму понад 25 тисяч гривень через низку порушень, а саме: не був повний набір приміщень; порушення умов температурного режиму; не було чим виміряти температуру; персонал не пройшов навчання, відтак, люди не знали правил дотримання технологій приготування; не були представлені усі документи на продукти та інші