1 0 dsc7061 2d1b2ebd 696x413Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив перепланування квартир під ресторан та магазин на вул. Братів Рогатинців.

Про це інформує ІА Дивись.Info.

Зокрема, виконком видав громадянам Піскунову О. П. та Піскуновій Л. М містобудівні умови та обмеження на реставрацію квартир №№ 1, 1-А і нежитлового приміщення VI з об’єднанням та переплануванням під заклад ресторанного господарства та реставрацію квартири № 3-А з відновленням дверного прорізу на місці віконного і переплануванням під непродовольчий магазин у будинку № 22 (пам’ятка архітектури місцевого значення, охоронний № 952) на вул. Братів Рогатинців.

Як запевнила начальниця управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко на місці теперішнього вікна свого часу дійсно був вхід, що підтверджується архівними матеріалами. Зауважень мешканців теж немає, оскільки весь будинок належить замовникам містобудівних умов. У рішенні виконкому йдеться, що приміщення, які підлягають реставрації, розташовані у центральній частині міста у кварталі історично сформованої житлової та громадської забудови, у межах історичного ареалу міста на території зони ЮНЕСКО.

Відтак замовники зобов’язані здійснювати проектування з дотриманням вимог діючих державних будівельних норм та Закону України “Про охорону культурної спадщини“, та вимог управління охорони історичного середовища. Проект також має врахувати вимоги збереження традиційного історичного середовища міста, визначеного рішенням виконавчого комітету від 09.12.2005 № 1311 “Про затвердження меж історичного ареалу та зони регулювання забудови міста Львова“. Згідно з рішенням виконкому гранична висота та відсоток забудови мають залишитися в існуючих межах.