1 0 e857ff6e20c706e867a4f8693cbd55f2 e1519305149443
Фото ілюстративне
Порушення вимог тягнуть за собою накладення штрафу від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

З четверга, 16 січня, набирають чинності норми статті 32 закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної", згідно з яким вся реклама на телебаченні, радіо, а також в друкованих виданнях повинна бути виконана тільки українською мовою.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

Крім того, зарубіжного мовлення телерадіоорганізації, телерадіоорганізації, які ведуть мовлення однією або декількома офіційними мовами Європейського союзу, поряд із державною мовою можуть розміщувати рекламу офіційних мовах ЄС.

В засобах масової інформації, що видаються на одному з офіційних мов Євросоюзу, допускається розміщення реклами на тій мові, на якому видається такий друкований засіб масової інформації.

Також цим законом були внесені зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, якими визначено, що порушення вимог закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної" про застосування державної мови у сфері реклами тягнуть за собою накладення штрафу від двохсот до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або попередження, якщо порушення вчинено вперше.