1 0 poi
Фото ілюстративне
У неділю, 26 січня, у селі Ролів Дрогобицького району відбулися збори населення. Через те, що обласна комісія з відбору об’єктів, які будуть фінансуватися з ДФРР, не включила в перелік продовження будівництва школи в селі, місцеві вирішили організувати акцію протесту під стінами ЛОДА.

Про це пише "LMN".

“Плануємо їхати до Львова 11 лютого, але дата ще не остаточна. Все більше людей зголошується долучитися до акції. Один автобус буде точно, може й більше”, – каже один із прихильників акції.

Школу в селі будують вже більше 20-ти років. Наразі є тільки перший поверх.

“Це болюча тема для нас всіх, яка тягнеться вже роками. Ті, що вже мали вчитися в новій школі, зараз приводять своїх дітей у стару. Пам’ятаю, колись ставили фундамент, потім його викопували. Одні робили – інші переробляли. Молодь масово виїжджає. В нас зараз стоїть стара 9-класна школа. Минулого року, щоб якось привернути увагу влади до проблеми, батьки не відпустили дітей на святкову лінійку 1-го вересня”, – кажуть у Ролівській школі.

За словами депутата Михайла Задорожного, якщо цьогоріч не продовжать будівництво і не накриють об’єкт, тоді у 2021 році необхідні будуть кошти для його демонтажу, оскільки стіни без накриття втратять міцність.