1 0 ijj
Фото ілюстративне
У Львові ушпиталили хлопця з підозрою на коронавірус. Львів'янин, який навчається в китайському університеті, повернувся в Україну з недугою.

У хлопця – кашель, нежить та температура. Наразі усі матеріали медики відсилають на аналіз за кордон, пише "24 канал".

Також встановлюють осіб, які могли з ним контактувати у дорозі, аби перевірити стан їх здоров'я. Зараз хлопець перебуває у спеціальному боксі в інфекційній лікарні Львова. 

Станом на 28 січня, стан пацієнта, який прибув з Китаю з ознаками ГРВІ — задовільний. У Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні повідомили, що продовжують діагностику хлопця. Наразі у нього спостерігається незначний риніт, а експрес-тест на грип показав негативний результат.

"Місце, де він був у Китаї, дуже далеко від міста Ухань, де зараз бушує коронавірус, але оскільки у нього є нежить та незначне покашлювання, його госпіталізували. Зараз він в окремому боксі і за ним спостерігають лікарі, але у нього не було підвищення температури тіла. Відомо, що усі випадки коронавірусу, про які повідомляють, перебігають із підвищенням температури тіла. У нього немає підозри на коронавірус", – розповіла головний епідеміолог Львівщини Наталія Тімко.

Попередньо в Україні розслідували три випадки підозри на новий вид смертельного коронавірусу з Китаю, двоє з яких не були підтверджені. Стосовно третьої людини епідемічне розслідування триває. 

Також 27 січня в Києві підтвердили випадок зараження коронавірусом. Проте коронавіруси – це велика родина респіраторних вірусів, що можуть спричиняти захворювання: від звичайної застуди до тяжкого гострого респіраторного синдрому. Виявлений коронавірус не є новою інфекцією 2019-nCoV.