Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/1_0-р769.jpg'
There was a problem loading image 'images/1_0-р769.jpg'

1 0 р769
Фото ілюстративне
24 березня о 00:01 у Львові та області вводять режим надзвичайної ситуації.

Про це у Facebook повідомив голова ЛОДА Максим Козицький.

"Щойно відбулось позачергове засідання обласної комісії ТЕБ і НС. За підсумками засідання ухвалили рішення про визначення ситуації, що склалася на території області у зв’язку з поширенням ГРВІ, спричиненої коронавірусом, як надзвичайної ситуації медико-біологічного характеру регіонального рівня.

Комісія ухвалила рішення ввести на території області надзвичайну ситуації із 00:01 24 березня 2020 року. Усі органи переведено у режим роботи у в умовах надзвичайної ситуації.

Попри введення надзвичайної ситуації, ми мусимо пам’ятати, що забезпечення людей засобами для існування на нашій відповідальності. Поки в країні не впроваджено надзвичайний стан, ми мусимо підтримувати економічну діяльність в регіоні.

В межах засідання також обговорили необхідність формування переліку підприємств, що забезпечуватимуть життєдіяльність області.

Відтак, за результатами комісії з питань обласної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій керівником робіт із ліквідації наслідків епідемії визначили мого профільного заступника Івана Собка. В межах своїх повноважень керівник робіт визначить склад та структуру штабу, що напрацює план заходів із ліквідації наслідків.", – написав він.

1 0 7аж

У ЛМР повідомили, що не слід плутати надзвичайну ситуацію з надзвичайним станом, який є особливим правовим режимом та означає додаткові повноваження для органів влади і низку обмежень конституційних прав людей.

Отже, оголошення надзвичайної ситуації на території області, в тому числі й міста Львова, по суті є підтвердженням того стану, в якому існує Львівщина на сьогодні, і не внесе якихось особливих коректив в процес життєдіяльності міста. Підприємства працюватимуть і надалі.