1 0 93373815 130387091901596 7960854670639890432 o
Фото з відкритих джерел
Жодного випадку Covid-19 серед українських військових у зоні проведення ООС на Донбасі не зафіксовано.

Як повідомляє Командування Медичних сил ЗСУ, загалом у лавах українських військових на раок 16 квітня лабораторно підтверджено 28 випадків коронавірусу. Сьогодні ж у реанімації помер працівник військової частини на Львівщині.

Як ідеться в повідомленні, симтоми ГРВІ у цього хворого з’явились 1 квітня, госпіталізований він був 8 квітня. Після цього стан хворого погіршувався, він перебував у реанімації на штучній вентиляції легень. 12 квітня тест на коронавірус дав у цього хворого позитивний результат. Сьогодні хворий помер.

Це вже другий летальний випадок хворого з  підтвердженим діагнозом «Covid-19″.

Як повідомляла раніше ІА «7 Днів-Україна», про перший випадок підтвердженого у Збройних силах України коронавірусу Командування заявило 2 квітня. Covid-19 тоді виявили у жінки-лікаря Хмельницького військового госпіталю, яка з кінця березня лікується від ГРВІ та була госпіталізована з пневмонією. Аналіз на коронавірус дав позитивний результат.

Перший летальний випадок від коронавірусу у Збройних силах України був зафіксований вранці 6 квітня — у лікарні на Прикарпатті померла вільнонаймана працівниця військової частини. Спершу 43-річна кочегар військової частини ЗСУ, дислокованої в Делятині, лікувалась вдома самостійно, оскільки симптоми своєї недуги сприйняла за банальну ГРВІ.

Через тиждень самолікування жінку госпіталізували вже у важкому стані і медики ще тиждень боролись за її життя.