1 0 давв
Фото ілюстративне
У селі Давидів поблизу Львова виявили вісім локальних, але не пов'язаних між собою осередків захворювання на коронавірус. Там захворіли 20 людей, під підозрою — майже 90. Тож у селі закрили усі в'їзди.

А тим, хто прибуває, двічі на день вимірюватимуть температуру. На вулиці чергують патрульні, а дітям і літнім людям суворо не рекомендують покидати домівки, пише "Zaxid.net".

Село Давидів — буквально передмістя Львова. Саме тут напередодні виявили вісім локальних осередків захворювання на коронавірус. Тож перше, що зробили, — закрили в'їзди та виїзди до села, залишили лише два. Там двічі на день чергуватимуть медики — і всім, хто повертається, вимірюватимуть температуру.

"Чисто для того, щоби для себе визначити, скільки насправді в нас є людей, можливо, інфікованих, вимірюючи температуру. Значить, пости ми ставимо о сьомій ранку до десятої ранку, з четвертої дня до сьомої дня, тоді коли найбільше людей виїжджає і заїжджає в село", — пояснює голова Давидівської ОТГ Володимир Керницький.

Загалом тут захворіли двадцятеро людей, серед них і головна лікарка місцевої амбулаторії. У сільраді пояснюють: інший персонал медзакладу протестували і наразі хворих на коронавірус не виявили. Тим не менш, управлінці закликають мешканців Давидова зменшити до мінімуму пересування вулицями та особисті контакти, а також заборонити дітям та літнім особам виходити за межі помешкання. Поліцейські кажуть: порушників нових правил поки що не виявили.

"Ми слідкуємо за дотриманням громадянами карантинних заходів. В основному — це перевірка продуктових магазинів, аптек, дотримання дистанції між громадянами, носіння масок", — розповідає рядовий поліції Максим Синюк.


https://zaxid.net/news/