los 1588686773 613x459.75 3 0Вчора, 4 травня 2020 року, близько 21:00 год. надійшла інформація від жителів с. Нагачів Яворівського району про те, що на околиці села виявлено тушу лося. Разом з лісовою охороною на виклик виїхали працівники поліції, де уже знаходилися штатні працівники мисливського товариства ГОСМР «Крук» та місцеві мешканці.

На місці події було встановлено, що це двох - трьох річна самиця лося, яку не раз бачили місцеві жителі ще з трьома іншими лосями. Вона загинула від рук браконьєра, який стріляв із близької відстані з гладкоствольної рушниці зарядженою картеччю. Отримані твариною вогнепальні поранення були не сумісні з життям.

los2 1588686847 3264x2448 1 0Станом на теперішній час загиблу тварину передано під охорону працівникам мисливського господарства «КРУК» і проводяться слідчі дії, виясняються всі обставини загибелі тварини та коло осіб, можливо причетних до її загибелі.

Лось, мисливський вид занесений до Червоної книги України, і у разі встановлення негідника, на совісті якого ця знищена ним самиця лося, то він мав би відшкодувати круглу суму коштів товариству мисливців "Крук" та понести кримінальну відповідальність за скоєне.

Львівське ОУЛМГ звертається з проханням до жителів навколишніх несених пунктів, та можливих свідків, які могли бачити автомобіль або інший транспортний засіб чи підозрілих осіб, - надавати інформацію до відділу Національної поліції Яворівського району, районному мисливствознавцю Яворівського району або членам місцевого мисливського товариства «Крук».