1 maxresdefault 1 2 696x392
Інна Свистун
Підозру очільниці одного з управлінь Львівської міської ради підписала Ірина Діденко, головна прокурорка Львівщини.

"Станом на 01.01.2019 в управлінні комунальної власності міськради обліковувалось 1980 договорів про оренду майна, що належить місту.

При цьому, із загальної кількості 16 договорів оренди (та додаткових договорів до попередніх договорів) очільниця одного з управлінь Львівської міської ради вибірково уклала з фізичними особами та окремими (!) громадськими організаціями за необґрунтовано заниженою ставкою (2% від вартості приміщень, а не 6%, як того вимагає затверджена міськрадою методика розрахунку орендної плати за користування майном територіальної громади м. Львова).

Серед інших, такі договори укладено із громадськими організаціями: «Самопоміч», «Львівська обласна республіканська християнська партія» (2), «Інститут політичних технологій» тощо.

Внаслідок цього, бюджет міста недоотримав 1 189 049 грн.

Також слідством перевіряється факт заниження вартості об’єктів нерухомості, що тягне за собою заниження вартості оренди.

До прикладу, орендна плата приміщення 110,2 кв.м. на вул. Вірменській, 25 складає близько 9000 грн на місяць; на пл. Міцкевича 6/7 площею 318,2 кв.м. – 30 000 грн. на місяць, на пл. Ринок, 8 площею 104 кв. м. - 2 000 грн.

При цьому орієнтовна ринкова вартість оренди майна в центральній частині міста в десятки разів більша.

Спільна робота прокурорів, слідчих поліції за оперативного супроводу СБУ", - пише прокурорка.

Як повідомляють львівські ЗМІ, мова йде про Інну Свистун, начальницю управління комунальної власності департаменту економічного розвитку.