9023572357032523Служби екстреної допомоги та поліція досі шукають двох українців, які зникли безвісти у неділю в Щецинській затоці. Утоплення є все більш імовірним, тому пошук орієнтований на воду. Про це повідомляє польське видання Wiadomosci

"Чоловіки, які пропали безвісти у неділю, все ще розшукуються. Ми не виключаємо жодних сценаріїв. Допошуків був причетний польсько-німецький Центр співпраці прикордонних, поліцейських та митних служб, оскільки не виключено, що польсько-німецький кордон був перетнутий незаконно. Незважаючи на такий тривалий час, чоловіки не контактували з родиною чи друзями, до яких поліції вдалося дістатися. Саме тому утоплення зниклих стає все більш імовірним", - заявила сержант Катажина Леснічка з Повітського штабу поліції (Західнопоморське воєводство).

У четвер пошуки вже завершені, але відновляться в п'ятницю вранці. Хоча наземні дії все ще тривають. Екстрені служби будуть зосереджені на пошуках на дні затоки. У цьому допомагають аквалангісти.

Двоє чоловіків українців середнього віку зникли минулої неділі. Вони взяли в оренду човен, і коли вони не повернули його протягом зазначеного часу, його власник повідомив поліцію. У понеділок близько полудня поліція виявила човен на березі озера Нововарпінське, що у південній частині в Щецинській затоці, поблизу міста Нове Варпно.

За висновками поліції, чоловіки робили закупи у магазинах, і після цього зникли. Поліцейська собака, яку привезли на місце події, спочатку взяла слід, але потім загубила його. Доля чоловіків залишається невідомою, поліція запевняє, що пошуки триватимуть.