439856734987694383839На Львівщині відбудеться прощання із захисником Луганського аеропорту Сергієм Тимощуком. Про це повідомли у прес-службі ЛОДА.

18-річний десантник служив у Львівській військовій частині А0284 — 80 аеромобільна бригада. Саме тут у суботу, 23 травня, відбудеться прощання із новітнім Героєм.

Час прощання - 10:00 година.

Поховають бійця у м. Славута Хмельницької області, звідки Сергій Тимощук родом.

Нагадаємо, що останки захисника вдалося встановити за допомогою системи ДНК-ідентифікації. Герой загинув 31 серпня 2014 року в бою за Луганський аеропорт.

Майже шість років 18-річний десантник зі Славути Хмельницької області Сергій Тимощук вважався у списках безвісти зниклих. Наприкінці літа 2014 року військовослужбовець перестав виходити на зв'язок, перебуваючи в зоні АТО в Луганському аеропорту.

У понеділок, 18 травня, у Славутській міській раді Хмельницької області повідомили, що за допомогою системи ДНК-ідентифікації останки бійця вдалося встановити. За інформацією виконавчого комітету, герой загинув 31 серпня 2014 в бою з російськими окупантами за Луганський аеропорт.

«Дуже довгий час тривали пошуки, а кілька місяців тому з'явилося підтвердження, але мама відмовлялася. Зараз сім'я зробила повторно ДНК-експертизу, яка ще раз підтвердила, що останки належать Сергію Тимощуку. Було прийнято рішення, що після 22 травня, коли відбудеться чергове пом'якшення карантину, ми домовимося про його доставку і проведемо поховання», – сказав мер Славути Василь Сидор.