99155327 249491622973965 8150233784608882688 nДва апарати штучної вентиляції легень відомої фірми «Dräger» відремонтували і передали волонтери у госпіталь ветеранів у Винниках.

«Зараз у нашій лікарні перебувають понад 20 пацієнтів із підтвердженим COVID-19. З легкими випадками до нас не потрапляють. Тому апаратура потрібна. Зрештою вона допомагатиме у роботі і після завершення епідемії коронавірусу. Дякую волонтерам, які уже кілька років активно допомагають нам», - говорить генеральний директор Львівського обласного госпіталю ветеранів війни ім. Ю. Липи Максим Прикупенко.

Як розповів керівник «Народної Самооборони» Львівщини Валерій Веремчук, історія цих апаратів - особлива. Їх ще кілька років тому з Німеччини привіз благодійний фонд Ростислава Макуха «Наша країна». ШВЛи потребували ремонту, який зробити в Україні не просто.

«Але зараз, у час гострої потреби, наш волонтер Ростислав Терещук знайшов у Києві сервісний центр, який продіагностував апаратуру, визначив, як її відремонтувати, які деталі треба знайти для заміни. І результат вартував зусиль», - каже Веремчук.

Він додав, що апарати пройшли тестування, вони у повній робочій готовності допомагати лікарям рятувати життя.
Також до відновлення апаратів долучилися керівник «Варти» Ігор Зінкевич і відома діячка Наталія Шелестак.