lis

Біля Сихівського лісу, що також відомий як парк імені Папи Івана Павла ІІ, прокладуть велодоріжку та пішохідну алею. Відповідно вирішив сьогодні, 22 травня, виконком Львівської міської ради. Також, на Сихові біля парку встановлять урни, лавки та відповідно освітлять територію нового велосипедного маршруту, - передає «Львівський портал».

Початок нової вело доріжки для сихівчан та гостей мікрорайону – від церкви «Голгофа» на вул..Скрипника. Відповідно, нова пішохідна та велосипедна інфраструктура з’явиться вздовж парку – від вулиці Лісної і до вулиці Хоткевича обабіч оптового ринку.

Замовник робіт нової алеї й інфраструктурних облаштувань – ЛКП «Львівавтодор». Роботи виконуватимуться на території протяжністю 1, 3 км, згідно даних Google-карти. І орієнтовно половина цього маршруту не облаштована для проведення дозвілля і там відсутні будь-які цивілізаційні блага.

Такий інфраструктурний проект є першою ланкою для запровадження «Зеленої лінії Львова», довжина якої вимірюється у 7 км. Відповідну ініціативу буде реалізовано за підтримки німецької компанії GIZ, мета цього інфраструктурного нововведення – з’єднати Сихів і центр міста, зробити цей маршрут доступним і привабливим як для мешканців міста, так і туристів, а зокрема – зручним для велосипедистів.