1 0 твво
фото: "Твоє місто"
Цього року навчання у школах завершуватимуть дистанційно, відповідно, про жодні останні дзвоники мова не може йти.

Про це повідомила керівниця управління освіти Львівської міськради Зоряна Довганик, пише "Твоє місто".

"Кожна школа планує останній день навчання по-своєму: це будуть флеш-моби через Zoom, відеозвернення, привітання від адміністрації для учнів і навпаки. Це буде креативно, бо всі вже освоїли дистанційні технології навчання, то зможуть тим скористатися наступного тижня, 29 травня", – каже вона.

Щодо випускних, то, на думку Зоряни Довганик, це справа батьків, але керівники шкіл кажуть, що випускних не буде. У школах жодні масові заходи не відбуватимуться.

Як розповіла директорка львівської гімназії з поглибленим вивченням математики "Євшан" Божена Володимирівна, свято відбудеться в режимі онлайн через відеозвернення, яке готує учнівське самоврядування і вчителі, та включення в Zoom.

"Хоч ми дистанційно, але це для нас святковий день. Випускних не буде, а все інше залежить від рішень щодо послаблення карантину міської комісії ТЕБ та НС", – каже вона.

Водночас керівниця ліцею "Просвіта" ЛМР Жанна Олександрівна зазначає, що наразі з учнями планують зібратися онлайн та обдумати ідеї для того, як дистанційно провести останній день навчання. Окрім цього, на сайті та Фейсбуку школи розмістять привітання для випускників.

"Цьогоріч зовсім інші умови, тому випускних теж не буде. Ми сподіваємося, що перше вересня відбудеться вже наживо, тоді там зробимо урочисту лінійку, як підсумок минулого навчального року", – додає директорка школи.

Директор гімназії Шептицьких, що на Сихові, отець Олег Ладнюк, розповідає, що детальніше з приводу планів на останній день навчання думатимуть із понеділка. Однак вчителі точно запишуть для випускників подяку, відбудеться дистанційно зустріч з батьками. Традиційних випускних балів у гімназії й раніше не робили, натомість на завершення цього навчального року планували поїздку, та змушені її скасувати.