91На території розмістять виробничі приміщення, склади, парковки, кафе, офіси, поліклініки, розсадники, фінансові та юридичні установи тощо.Мостиська міська рада оприлюднила детальний план території, що передбачає будівництво сухого порту, пише Tvoemisto.tv

Як ідеться у пояснювальній записці, загальна площа території комплексу індустріального парку становитиме 63,52 га, а саму територію парку планують розділити 15 ділянок. Пріоритетними для розміщення галузями діяльності є підприємства з новітніми технологіями для зберігання рідинно-зернового речовин, підприємств мебельних виробів, машинобудування та холодильників для заготівлі ягід і грибів (понад 600 т), а також об’єкти логістики, сервісного обслуговування та іншого.

88 00c38Підприємці, які працюватимуть у сухому порту, мають організовувати виробничі процеси таким чином, щоб санітарні зони не перевищували зазначених меж ДПТ. Частини ділянок, де не буде виробничих будівель чи споруд, повинні частково або повністю використати для озеленення чи зон відпочинку.

На території розмістять виробничі приміщення, склади, парковки, кафе, офіси, поліклініки, розсадники, фінансові та юридичні установи тощо. Житла на території парку не передбачають.

92Висотність забудови індустріального парку має становити від 12 до 28 м, а відсоток забудови – 30-40%. Детальним планом території передбачене транспортно-пішохідне сполучення території індустріального парку з наявними вулицями Мостиськ. Також планують прокласти під’їзні колії для обслуговування парку.

Проєктом передбачено влаштування вулиць промислового типу для сполучення усіх проєктних територій, ширина вулиць в межах червоних ліній 20 та 25м. Через річку Зелений Струмок збудують мости для сполучення індустріального парку з Мостиськами. Взагалом територія передбачає три в’їзди. Відеовізуалізацію парку можна переглянути за посиланням.

93Раніше керівник управління інвестиційної політики ЛОДА Роман Матис розповів, що є декілька компаній, які думають над тим, щоб взятися за проєкт. Про сам сухий порт у Мостиськах заговорили ще у 2017 році.

Додамо, окрім «сухого порту» поблизу з польським кордоном, планується до 2021 року збудувати євроколію зі станції Мостиська до станції Скнилів у Львові.

94 92e3622 92e36