09483547859843Сьогодні апеляційний суд Львівської області скасував ухвалу про відсторонення Інни Свистун від посади керівниці управління комунальної власності Львівської міської ради. Тепер посадовиця повернеться до своєї роботи, повідомляє прес-служба ЛМР.

Зазначимо, 6 травня керівниці міського управління комунальної власності Інні Свистун вручили повідомлення про підозру у службовій недбалості. В Галицькому районному суді 7 травня відбулося засідання, й суд обрав їй запобіжний захід у вигляді застави в розмірі 42 000 грн та відсторонення від роботи на час проведення слідства.

Нагадаємо, нещодавно чиновниця ЛМР отримала офіційну підозру у службовій недбалості. За інформацією прокуратури, Свистун укладала деякі договори про оренду за заниженою ставкою, внаслідок чого міський бюджет втратив майже 1,2 млн грн.

"Станом на 1 січня 2019 в управлінні комунальної власності міськради обліковувалось 1980 договорів про оренду майна, що належить місту.При цьому, із загальної кількості 16 договорів оренди (та додаткових договорів до попередніх договорів) очільниця одного з управлінь Львівської міської ради вибірково уклала з фізичними особами та окремими (!) громадськими організаціями за необґрунтовано заниженою ставкою (2% від вартості приміщень, а не 6%, як того вимагає затверджена міськрадою методика розрахунку орендної плати за користування майном територіальної громади м. Львова).Серед інших, такі договори укладено із громадськими організаціями: «Самопоміч», «Львівська обласна республіканська християнська партія» (2), «Інститут політичних технологій» тощо.Внаслідок цього, бюджет міста недоотримав 1 189 049 грн.Також слідством перевіряється факт заниження вартості об’єктів нерухомості, що тягне за собою заниження вартості оренди.До прикладу, орендна плата приміщення 110,2 кв.м. на вул. Вірменській, 25 складає близько 9000 грн на місяць; на пл. Міцкевича 6/7 площею 318,2 кв.м. – 30 000 грн. на місяць, на пл. Ринок, 8 площею 104 кв. м. - 2 000 грн.При цьому орієнтовна ринкова вартість оренди майна в центральній частині міста в десятки разів більша.Спільна робота прокурорів, слідчих поліції за оперативного супроводу СБУ", - пише прокурорка.