collage
фото умовне

«Вони вже дістали. Ну от чесно»!", - так розпочинається пост на Facebook заступника міського голови з питань розвитку Андрія Москаленка. Так емоційно міський посадовець висловився про «тих, хто хотів знести історичну будівлю спорткомплексу на Зеленій» у Львові.

У коментарі для «Форпост» Андрій Москаленко зазначив, що уже завтра буде більше відомо про цю ситуацію. Відповідно, позиція посадовця чітка: ця нововиявлена архітектурна пам’ятка має бути збережена у належному вигляді і стані, і місто може погодити лише той проект, який не порушуватиме історичної цілісності цього об’єкту.

Як відомо, ця будівля виконує призначення спортивного комплексу, із 2014 року почала належати ФСТ «Динамо». А у 2014 році ФСТ «Динамо» продало об’єкт. Відтак, як пише у своєму пості чиновник, власником об’єкту сьогодні є компанія Трентова ЛТД (з інформації від керівника «Динамо»). Цікавий факт: 6 років ця компанія дала змогу «Динамо» орендувати об’єкт фактично за 1 грн.

Кілька тижнів тому зі слів Андрія Москаленка стало відомо: керівництво «Динамо» попередило всіх, хто займався у спортивному комплексі - об’єкт буде реконструюватись. Відтак, спорткомплекс закривається

Проте, як зазначає Андрій Москаленко, Льввська міська рада не видавала жодних документів на жодні роботи на вищевказаному об’єкті. «Скажу більше - не було жодних звернень», - відзначає заступник мера Львова з питань розвитку у своєму пості.

Що далі?

- Від завтра на місце буде скеровано міське ДАБІ. Оскільки жодні роботи міська рада не погоджувала на об’єкті. Станом на сьогодні жодні роботи на об’єкті не ведуться. Управління охорони історичного середовища вже підготувало документи на внесення даної будівлі у перелік щойно виявлених, нових пам’яток.

Вже завтра, зі слів Андрія Москаленка, на адмінкомісії буде розглянуто публічно даний випадок. Завтра разом з міськими службами він зробить виїзд на місце.»Будемо відстоювати ! Павільйон має бути збережено! – зазначає посадовець.
Як повідомило у коментарі під постом заступника мера Управління охорони історичного середовища, їм уже «надійшло звернення з проектом під назвою "Реконструкція з добудовою спорткомплексу "Динамо" на вул.Зеленій, 59, 61, 61 а. Проектант ПП ВР-Груп, ГАП Іван Капустей. Розглянемо на консультативній раді».