1 0 зсуу
Фото ілюстративне
Російсько-окупаційні війська пішли в атаку на Донбасі 26 травня. На жаль, внаслідок ворожого обстрілу Україна втратила одного мужнього захисника.

ЗСУ помстилися за вбитого побратима, знищивши та поранивши по одному окупантові. Про це повідомляє пресцентр ООС на сторінці у Facebook, а Командування ОС висловлює щирі та глибокі співчуття рідним і близьким загиблого українського героя, пише "Obozrevatel".

Офіцер ЗСУ Анатолій Штефан (Штірліц) у своєму Telegram-каналі написав, що втрати російсько-окупаційних військ за 26.05 становлять: безповоротні – 1 (1 – 7 ОМСБр), санітарні – 1 (1 – 4 ОМСБр).

Минулої доби збройні формування Російської Федерації шість разів обстріляли позиції наших військовослужбовців із гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Всі обстріли були зафіксовані в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід":

  • неподалік Водяного – з автоматичних станкових гранатометів;

  • в околицях Новомихайлівки та Новотроїцького – зі станкових протитанкових гранатометів;

  • у вечірній час поблизу Пищевика та двічі біля Мар’їнки – з автоматичних станкових гранатометів, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

"Наші військовослужбовці чітко дали зрозуміти загарбникам, що такі злочинні дії без відповіді не залишаться. Прицільним вогнем українські оборонці змусили окупантів згорнути свою збройну активність", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що від початку цієї доби російські окупаційні війська активності не проявляли. Втрат серед українських захисників немає. Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.