1 0 бандери
Фото ілюстративне
У Львові на вул. Бандери та Шевченка планують замінити натуральну бруківку на асфальтний варіант покриття. 

У Єдиній системі місцавих петицій вже з'явилося звернення з вимогою відмінити такі роботи та зберегти первісний вигляд вулиць.

Відповідна пропозиція опублікована Юрієм Гузенком 26 травня.

Автор зазначає, що демонтовану бруківку на вул. Бандери, як "неякісне дорожнє покриття", потім передадуть на зберігання і там вона буде мати всі шанси через певний час "розтанути в повітрі".

"Запланований ремонт вул.С.Бандери передбачає демонтаж та заміну натуральної бруківки на асфальт і – увага! – бруківку на цементній основі, тобто – на штучну бруківку!, яка в українських реаліях в найближчій перспективі перетвориться на залатаний та перелатаний "напрямок у бік Площі ринок повз Львівську Політехніку".
Демонтовану бруківку, як "неякісне дорожнє покриття, передадуть на зберігання і там вона буде мати всі шанси через певний час розтанути в повітрі. Львів’яни, і зокрема мешканці даної вулиці Львова проти демонтажу натуральної та історичної бруківки на вул. С.Бандери. Про це не раз було повідомлено міській владі. Але і у цьому випадку, як з ремонтом вул.Б.Хмельницького, міська влада вперто ігнорує позицію львів’ян щодо цього питання", – йдеться у зверненні.

Також він зазначив, що на вул. Шевченка вже розпочатий ремонт, де також бруківку хочуть замінити на асфальт, який з часом перетвориться на "розбиту дорогу".

"Розпочатий поетапний ремонт вул.Шевченка передбачає демонтаж та заміну натуральної бруківки на асфальт, яка в українських реаліях в найближчій перспективі перетвориться на розбиту дорогу "в напрямку до Оперного театру".
Бруківка, якою замощена дана вулиця характеризується високою якістю – вона достатньо рівна, правильної форми. У випадку її якісного замощення дорога стає рівною та ще й красивою, що для Львова, який занесений до списку світової спадщини ЮНЕСКО, має неабияке значення.
Отже, пропонується зберегти бруковане натуральним каменем (чорною базальтовою бруківкою) покриття вул.Шевченка. При цьому – пропонується – повернути назад вже демонтовану на даний момент бруківку на цю ж вулицю", – написав Юрій Гузенко.

Станом на 28 травня петиції набрали 27 та 22 голоси із 500 необхідних.

1 0 гузенко1

1 0 гузенко2